Häst- och ryttarutbildning

Träning

Grundlig, målinriktad, individanpassad

 

Vill du ha träningen med det lilla extra ska du vända dig till stall Assla. Här sätts eleven i centrum och uppföljning värderas högt. Du får möjlighet att träna eller lära dig rida/ köra på egen eller lånad häst.

 

Stall Assla arrangerar såväl regelbundna veckoträningar, enstaka intensivträningar samt erbjuder träningar för utomstående tränare så som Eamon Hickey, Petra Alm, Traudi Björling och Lennart Lindelöw.

 

Har du tävlingsambitioner matchar vi dig och en Asslahäst eller din egen häst väl inför tävling samt följer med dig ut på tävling de första gångerna.

 

Vill du dock enbart rida i skogen eller kanske bara ha en häst som bästa vän finns alla möjligheter här. Vi hjälper dig att nå de mål just du vill nå, varesig de är stora eller små är de lika viktiga, såväl för dig som oss och framförallt hästen.

 

Vårt mål är att få alla våra elever att växa som människa. För att bli en god ryttare och hästmänniska är det en viktig sak som många lätt glömmer. Här ligger fokus på en fin och glad gemenskap där vi visar god förståelse för varandra och ger varandra stöd när så behövs. Såväl i ridning som i livet. Målet är att du här ska finna ro och ett lugn som gör att du kan växa som människa och ryttare. Hästar är känsliga varelser och de märker när något inte är som det ska. Tillsammans skapar vi alla en gemenskap där omtanke, gemenskap och utbildning går hand i hand.

 

Välkommen till oss för att utveckla dig själv och din ridning!

Stall Assla

-Häst och människa i samspel

Priser:

 

Utbildning av häst

(exklusive moms)

 

Alt 1) 4500:- per månad exklusive grovfoder, kraftfoder veterinär- samt hovvård.

(Inkörning + 800:- månad)

Alt 2) 500:- per uppsittning/ anspänning. Eventuell reseersättning tillkommer.

Alt 3) 300:- per tävlingsstart eller träningspass med din häst. Eventuella anmälningsavgifter, träningsavgifter samt reseersättning tillkommer.

Utbildning av ryttare

(inklusive moms)

 

För dig med egen häst.

1-2 ekipage: 300:- /person

3 ekipage och fler: 200:- /person

 

Bokad träning med Asslahäst.

1-2 ekipage: 500:-/ person

3 ekipage och fler: 350:-/ person

 

Träningsabonnemang

Här betalar du för samtliga träningar varesig du kan komma eller ej. Du tar också ett större ansvar på plats i stallet. Betalning sker för minst 10 träningar åt gången. Ibland fler beroende på hur träningarna planeras in. Du rider i 50-75 minuter beroende på vad vi gör och det är 4-6 ekipage i gruppen.

 

Juniorpris: 140:-/ gång

Seniorpris: 200:-/ gång

 

Återbud och uppsägning av träningsabonnemang

Uppsägning av träningsabonnemanget är 1 månad. Uppsägningen gäller även under träningsfria tider och man förbinder sig att fullfölja sin del av ansvaret.

 

Vissa uppsamlingsträningar sker för att ersätta enstaka träningar du ev har missat.För att få vara med på en uppsamlingsträning ska du ha ett löpande abonnemang, ha lämnat återbud senast kl 10.00 samma dag vid kvällsträning och 20.00 kvällen innan vid träning på fm. Du kan delta på uppsamlingsridningen under den termin du har haft återbud. Dock ej längre.

 

Delta utan abonnemang

Om du av olika anledningar ej kan rida regelbundet utan vill träna någon gång då och då betalas träningen per gång enligt annan prislista. Förtur ges alltid till ryttare med träningsabonnemang.

 

Juniorpris: 250:-

Seniorpris: 350:-

 

Övrig träning/ tävling med Asslahäst

= 50:- per uppsittning.

 

Reseersättning

Reseersättning bil 40:- per mil.

Reseersättning bil och transport 100:- per mil

Reseersättning lastbil 150:- per mil.

Timpeng tillkommer vid enkel resa över 2 mil.

 

Reseersättning tillkommer på samtliga tjänster som ej utförs på plats på Stall Asslas adress.

 

Uthyrning av hästtransport och lastbil

(inklusive moms)

 

Hästtransport

Vi hyr ut våra transporter vid enstaka tillfällen.

 

Pris:

400:-/ 8 h (inkl fria mil)

800:-/ 24 h (inkl fria mil)

1200:-/ 48 h (inkl fria mil)

 

Betalas in på BG eller swisch utan anmodan.

(Ingen faktura eller påminnelse skickas ut)

Vid skada på transporten blir du ersättningsskyldig utifrån försäkringens självrisk.

 

Hästlastbil

Vi hyr ut vår lastbil för två hästar. Den körs på vanligt

B-körkort. Två bältade platser samt ytterligare platser i bodelen som är reggad som husbil.

Två sovplatser, ett bord och två mindre soffor. Gott om packutrymme. Lastvikt 840 kg. Med BE finns möjlighet att koppla släp på upp till 2 ton till.

 

Pris:

800:- (8 h inkl 10 fria mil, därefter 50:-/ mil)

1500:- (24 h inkl 20 fria mil, därefter 50:-/ mil)

3000:- (48 h inkl 50 fria mil, därefter 50:-/ mil)

 

Husvagn

Möjlighet att hyra husvagn finns. Du kan tex koppla husvagnen efter hästlastbilen om ni vill ha fler sovplatser vid tex meeting etc.

 

Pris:

500:-/ dygn (24 h, inkl fria mil)

1000:-/ helg (fre kväll till sön kväll, inkl fria mil)

  • Lämna hästen nyskodd/ nyverkad för att hästen ska slippa onödig stress på plats.
  • Månadskostnad betalas i förskott innan leverans av hästen. Övriga merkostnader faktureras i efterhand månadsvis.
  • Skicka med en skriftlig lista över hästens foder inklusive cirka mattider den haft.
  • Förklara ingående, gärna skriftligt, hur din häst utbildats hittills. Vi är måna om att möta din häst på rätt sätt.
  • Berätta om egenheter din häst har som vi bör känna till för hantera din häst så säkert och proffesionellt som möjligt. Vi vill undvika skador både på oss själva, hästen och för andra som i framtiden hanterar hästen.
  • Berätta om hur din häst är/ har varit att lasta och transportera.

Inridning och tillridning

Individen i centrum på hästens villkor.

 

Här får din häst en grundlig och allsidig utbildning som ständigt anpassas utifrån hästen förutsättningar. Hästen utbildas i olika miljöer och om möjligt under olika ryttare för att ytterligare befästa kunskapen. Ridning i skog och mark, klättring, lastning samt vattenträning är naturliga inslag i vår vardag med hästen. Utvärdering av hästens möjligheter samt en utbildningsplan är självklara åtgärder All utbildning sker med fokus på hästens bästa.

 

Vi har mångårig vana av att läsa av och bemöta olika typer av hästar och vill alltid att hästen ska vara positiv till arbete. En av de viktiga grundstenarna är att alltid vara tydlig med exakt vad det är man vill att hästen ska göra samt att belöna och bekräfta hästen samtidigt som enkla signaler ges. Alla hjälper och signaler måste i början av inlärningen vara helt renodlade för att hästen ej ska känna sig instängd och tvingad.

Särkens Winston *2010

e.Särkens Hip Hop

u. Särkens Wendy

ue. Simberg Senator

Ägare: Åsa Larsson, Stall Assla

Uppfödare: Annelie Andersson, Floby

Ny ägare sedan 2016. Linda Gustafsson

Innan hästen kommer...

__________________________________________________________________________________________________

 

Några av de hästar vi utbildat...

 

-Särkens Winston håller fortfarande sitt rekord som en av Sveriges högst bedömda treåriga ponnyer någonsin. Med dubbelutmärkelse i hoppning och dressyr gjorde han oss på Stall Assla underbart lyckliga. Det är sådant man lever på de dagar när regnet öser ned och man står på ridbanan i en stor vattenpöl för att träna sin häst, eller när man i vinterkylan envist bär vattenhink efter vattenhink efter att vattenledningar i stallet frusit.

Gångarter: 50 p (9-9-7-8-7-10)

Hoppning: 55 p (9-9-7-10-10-10)

"Otroligt väl visad och mycket väl förberedd för uppgiften" är ord som värmer en hästutbildares hjärta.

 

- New Luck (e. Newton- Corleone)

New Luck köptes in till Stall Assla som tvååring. New Luck fick diplom för sina gångarter vid visning som fyraåring år 2007. Han fick mycket god kritik, framförallt för för sin utmärkta galopp samt skritt och även för att vara mycket väl visad. New Luck deltog sedan i riksfinalen nere i Flyinge, även här med Åsa som ryttare och placerade sig, trots att han var väldigt valpig och sen i utvecklingen i mitten av resultatlistan. Deltog gjorde även flera numera godkända hingstar.

 

-Asslas Villgott

(welsh sek B e.Simberg Hero)

Villgott blev år 2013 Sveriges tredje bästa 5-åring när han kvalade och deltog i ungponny-SM. Stall Assla red in, tränade och tävlade Villgott upp till msv klass i hoppning. Villgott kördes även in, såväl i gigg som i maratonvagn och deltog även på flera dressyrtävlingar liksom startade i teamchasing, en fartfylld sportkapplöpning över terränghinder tillsammans med två andra hästar. Villgott har numer en lycklig ny ägare, fam Stjerna, där han tävlar de högsta klasserna i hoppning med sin ryttare Emelie och därtill flertalet vinster och placeringar.

 

- Asslas Villändra (Welsh sek B e.Walero) lyckades år 2014 med bedriften att få både hopputmärkelse och gångartutmärkelse på treårstestet i Nossebro. Hon är en maxad C-ponny och har hittills startat upp till P80 i fälttävlan och LC i hoppning och därtill varit såväl lektionsponny som läromästare till ryttare som ska tävla för allra första gången. Vi tar det lungt med utbildningen och låter henne få längre viloperioder emellanåt då vi tror på att skynda långsamt för att få en lång hållbarhet. Hon är en liten pärla och i sinom tid är tanken att hon ska betäckas och ta över sin mors uppgift som avelssto på Stall Assla. beroende på hur utbildningen går men det kan även bli så att vi istället väljer att betäcka och satsa vidare på lillasyster Asslas Villvinna.

 

Vi lägger stor vikt vid att en häst ska vara ridbar av olika ryttare på olika nivåer. Ridning ska dessutom vara ett mjukt samspel med mjuka, fina lätta hjälper på en häst som är positivt inställd till arbete. Därför strävar vi efter att så långt som möjligt behålla hästarnas naturliga lyhördhet och samarbetsvilja. Är det rätt gåt det lätt. Går det lätt är det rätt!.

 

- Genique (SWB e.Bellini- Chagall)

Kom till Stall Assla som problemhäst och hade då inte hoppade speciellt mycket alls. Genique startade hoppning med Åsa upp till 145-klasser i hoppning samt enstjärnig fälttävlan med både vinster och placeringar. Genique fick sedan en ny juniorryttare som bland annat startade junior-SM på henne. Genique är och förblir en häst man minns med såväl hjärta som hjärna då hon i början var en stor utmaning på alla sätt men en arbetsmyra med en vilja och ett mod utan dess like.

 

 

 

Stor vikt läggs vid en grundlig och allsidig utbildning där kraven på hästen ställs med hästen i fokus och utifrån hästens förutsättningar. Målet är hållbara hästar som har en egen drivkraft till att prestera bra på ett säkert sätt tillsammans med glada och nöjda ryttare och kuskar. Vi eftersträvar en naturlig balans, såväl inuti som utanpå häst och ryttare och individanpassar all vår utbildning.

 

Referenser: Eamon Hickey, Charlotte Frödin, Matilda Forsling, Petra Alm, Nicole Magaliff, Monica Andersson, Terrence McFadden och många nöjda kunder och hästägare.

 

 

 

Stall Assla © 2014