Häst- och ryttarutbildning

Stall Assla

-Häst och människa i samspel

 

Träning

Grundlig, målinriktad, individanpassad

 

Vill du ha träningen med det lilla extra ska du vända dig till stall Assla. Här sätts eleven i centrum och uppföljning värderas högt. Du får möjlighet att träna eller lära dig rida/ köra på egen eller lånad häst.

 

Stall Assla arrangerar såväl regelbundna veckoträningar, enstaka intensivträningar samt erbjuder träningar för utomstående tränare så som Eamon Hickey, Petra Alm, Traudi Björling och Lennart Lindelöw.

 

Välkommen till oss för att utveckla din ridning!

Priser:

 

Utbildning av häst

(exklusive moms)

 

Alt 1) 4500:- per månad exklusive grovfoder, kraftfoder veterinär- samt hovvård.

(Inkörning + 800:- månad)

Alt 2) 500:- per uppsittning/ anspänning. Eventuell reseersättning tillkommer.

Alt 3) 300:- per tävlingsstart eller träningspass med din häst. Eventuella anmälningsavgifter, träningsavgifter samt reseersättning tillkommer.

Utbildning av ryttare

(inklusive moms)

 

För dig med egen häst.

1-2 ekipage: 300:- /person

3 ekipage och fler: 200:- /person

 

Bokad träning med Asslahäst.

1-2 ekipage: 500:-/ person

3 ekipage och fler: 350:-/ person

 

Träningsabonnemang

Här betalar du för samtliga träningar varesig du kan komma eller ej. Du tar också ett större ansvar på plats i stallet. Betalning sker för minst 10 träningar åt gången. Ibland fler beroende på hur träningarna planeras in. Du rider i 60-75 minuter beroende på vad vi gör och det är 4-6 ekipage i gruppen.

 

Juniorpris: 140:-/ gång

Seniorpris: 200:-/ gång

 

Vissa uppsamlingsträningar sker för att ersätta enstaka träningar du ev har missat.För att få vara med på en uppsamlingsträning ska du ha ett löpande abonnemang, ha lämnat återbud senast kl 10.00 samma dag vid kvällsträning och 20.00 kvällen innan vid träning på fm. Du kan endast använda återbud under en och samma termin för uppsamlingsträning under samma termin. Uppsägning av träningsabonnemanget är 1 månad. Uppsägningen gäller även under träningsfria tider och man förbinder sig att fullfölja sin del av ansvaret.

 

Delta utan abonnemang i abonnemangstjänst

Om du av olika anledningar ej kan rida regelbundet utan vill träna någon gång då och då betalas träningen per gång enligt annan prislista. Förtur ges alltid till ryttare med träningsabonnemang.

 

Juniorpris: 250:-

Seniorpris: 350:-

 

Övrig träning/ tävling med Asslahäst

= 50:- per uppsittning.

 

 

 

Reseersättning

Reseersättning bil 40:- per mil.

Reseersättning bil och transport 100:- per mil.

Timpeng tillkommer vid enkel resa

över 2 mil.

 

Reseersättning tillkommer på samtliga tjänster som ej utförs på plats på Stall Asslas adress.

 

Vi hyr eller lånar ej ut våra transporter men om så sker vid enstaka tillfällen tas en kostnad av 250:- ut. Detta betalas in på BG eller swisch utan anmodan. (Ingen faktura eller påminnelse skickas ut)

Särkens Winston *2010

e.Särkens Hip Hop

u. Särkens Wendy

ue. Simberg Senator

Ägare: Åsa Larsson, Stall Assla

Uppfödare: Annelie Andersson, Floby

Ny ägare sedan 2016. Linda Gustafsson

Inridning och tillridning

Individen i centrum på hästens villkor.

 

Här får din häst en grundlig och allsidig utbildning som ständigt anpassas utifrån hästen förutsättningar. Hästen utbildas i olika miljöer och om möjligt under olika ryttare för att ytterligare befästa kunskapen. Ridning i skog och mark, klättring, lastning samt vattenträning är naturliga inslag i vår vardag med hästen. Utvärdering av hästens möjligheter samt en utbildningsplan är självklara åtgärder All utbildning sker med fokus på hästens bästa.

 

Vi har mångårig vana av att läsa av och bemöta olika typer av hästar och vill alltid att hästen ska vara positiv till arbete. En av de viktiga grundstenarna är att alltid vara tydlig med exakt vad det är man vill att hästen ska göra samt att belöna och bekräfta hästen samtidigt som enkla signaler ges. Alla hjälper och signaler måste i början av inlärningen vara helt renodlade för att hästen ej ska känna sig instängd och tvingad.

Innan hästen kommer...

  • Lämna hästen nyskodd/ nyverkad för att hästen ska slippa onödig stress på plats.
  • Månadskostnad betalas i förskott innan leverans av hästen. Övriga merkostnader faktureras i efterhand månadsvis.
  • Skicka med en skriftlig lista över hästens foder inklusive cirka mattider den haft.
  • Förklara ingående, gärna skriftligt, hur din häst utbildats hittills. Vi är måna om att möta din häst på rätt sätt.
  • Berätta om egenheter din häst har som vi bör känna till för hantera din häst så säkert och proffesionellt som möjligt. Vi vill undvika skador både på oss själva, hästen och för andra som i framtiden hanterar hästen.
  • Berätta om hur din häst är/ har varit att lasta och transportera.

__________________________________________________________________________________________________

 

Några av de hästar vi utbildat...

 

-Särkens Winston håller fortfarande sitt rekord som en av Sveriges högst bedömda treåriga ponnyer någonsin. Med dubbelutmärkelse i hoppning och dressyr gjorde han oss på Stall Assla underbart lyckliga. Det är sådant man lever på de dagar när regnet öser ned och man står på ridbanan i en stor vattenpöl för att träna sin häst, eller när man i vinterkylan envist bär vattenhink efter vattenhink när vattenledningar i stallet frusit.

Gångarter: 50 p (9-9-7-8-7-10)

Hoppning: 55 p (9-9-7-10-10-10)

"Otroligt väl visad och mycket väl förberedd för uppgiften" är ord som värmer en hästutbildares hjärta.

 

-Asslas Villgott

(welsh sek B e.Simberg Hero)

Villgott blev år 2013 Sveriges tredje bästa 5-åring när han kvalade och deltog i ungponny-SM. Villgott har numer en lycklig ny ägare, fam Stjerna, där han tävlar de högsta klasserna i hoppning med sin ryttare Emelie och därtill flertalet vinster och placeringar.

 

- Asslas Villändra (Welsh sek B e.Walero) lyckades år 2014 med bedriften att få både hopputmärkelse och gångartutmärkelse på treårstestet i Nossebro. Hon matchas nu efter lite vila hemma och har hittills startat upp till P80 i fälttävlan och LC i hoppning och därtill varit såväl lektionsponny som läromästare till ryttare som ska tävla för allra första gången. Hon är en liten pärla och målet är ungponny-SM som 4, 5 eller 6-åring beroende på hur utbildningen går men det kan även bli så att vi istället väljer att betäcka och satsa vidare på lillasyster Asslas Villvinna.

 

Vi lägger stor vikt vid att en häst ska vara ridbar av olika ryttare på olika nivåer. Ridning ska dessutom vara ett mjukt samspel och inte ett dragande, slitande och bankande på hästen. Därför strävar vi efter att så långt som möjligt behålla hästarnas naturliga lyhördhet och samarbetsvilja. Är det rätt gåt det lätt. Går det lätt är det rätt!.

 

 

 

Stor vikt läggs vid en grundlig och allsidig utbildning där kraven på hästen ställs med hästen i fokus och utifrån hästens förutsättningar. Målet är hållbara hästar som har en egen drivkraft till att prestera bra på ett säkert sätt tillsammans med glada och nöjda ryttare och kuskar. Vi eftersträvar en naturlig balans, såväl inuti som utanpå häst och ryttare och individanpassar all vår utbildning.

 

Referenser: Eamon Hickey, Charlotte Frödin, Matilda Forsling, Petra Alm, Nicole Magaliff, Monica Andersson, Terrence McFadden och många nöjda kunder och hästägare.

 

 

 

Stall Assla © 2014