Ridläger

Stall Assla

-Häst och människa i samspel

 

Våra kurser för 2018 kommer ut i februari/ mars månad. Har ni önskemål om dagar, omfattning etc- hör av er.

 

RIDÄGER SOMMAREN

 

Vi ser fram emot att träffa Er alla.

 

Vi möts stallklädda på gården första dagen och efter att ni installerat era saker och vinkat hejdå till nära och kära hälsar vi på hästarna och ni delas in i grupper om ni är många utifrån vilken häst ni har.

 

Sista dagen avslutar vi de längre lägren med tävling/ uppvisning då släkt, vänner och bekanta är välkomna.

 

Även vid sista ridpasset på de kortare lägren är givetsvis publik välkommen.

 

Vi åker till en närliggande kiosk någon gång under de längre lägren så ha med lite lagom med fickpengar om du önskar köpa något.

 

Meddela ev. allergier till Åsa i god tid innan lägret startar.

 

 

PACKLISTA:

 

  • Handduk
  • Badkläder
  • Fickpengar
  • Lakan, påslakan, örngott
  • Extra ridskor och ridbyxor (risk för att bli blöt vid ridning/ bad)
  • Privata kläder och hygienartiklar
  • Tips för varma dagar- vattenflaska

 

 

 

 

RIDLÄGER 1: 6-7 juni 800:-

Dagläger, träningsläger hoppning

 

Priset inkluderar hästhyra/ stallplats/ grovfoder samt fika. Medtag egen lunch. Vill alla kan vi åka och äta lunch ihop, (ta med pengar).

 

6 juni 10.00-16.00

7 juni 17.00-20.00

 

(Ett fåtal platser kvar)

 

 

RIDLÄGER 2: 18-22 juni 3300:-

Barn- och ungdomsläger

 

Helpension

Samling dag 1 kl 17.00

Avslutning sista dagen kl 11.00

 

 

RIDLÄGER 3: 26-28 juli 1900:-

Barn- och ungdomsläger

 

Helpension

Samling dag 1 kl 16.00

Avslutning sista dagen kl 12.00

 

 

RIDLÄGER 4: 1-2 juli 800:-

Dagridläger, träningsläger hoppning

 

Priset inkluderarl hästhyra/ stallplats/ grovfoder samt fika. Medtag egen lunch. Vill alla kan vi åka och äta lunch ihop, (ta med pengar).

 

1 juni 10.00-16.00

2 juni 9.00-12.00

 

 

RIDLÄGER 5: 28-30 juli 3300:-

Familjeläger

 

3300:- 1 vuxen+ 1 barn

+1800:- extra vuxen

+1600:- extra barn

 

Vi ses kl 16.00 fredag och har gemensam avslutning kl 16.00 söndag

 

(Ett fåtal platser kvar)

 

 

 

 

Anmälan och frågor

Åsa Larsson: 0703-667862

 

info@stallassla.se

 

 

För bokning och betalning, se längre ned på sidan.

 

 

Anmälan

Anmälan sker till Åsa Larsson på telefonnummer 0703-667862.

 

I samband med anmälan betalas en bokningsavgift om 500:- . Om bokningsavgift uteblir gäller ej anmälan och nästa person i turordning blir erbjuden platsen.

 

Anmälan ska åtföljas av sms eller mail med namn, personnummer, adress och telefonnummer, längd på ryttare, eventuella allergier, ridvana samt vilket läger inbetalningen avser.

 

Restrerande lägeravgift ska vara arrangören tillhanda senast 4 veckor innan lägerstart.

 

Betalning

Bankgironummer: 5299-3516

Swisch: 0703667862

 

Bokningsavgift (500:-) och inbetalning ska åtföljas med lägerdeltagarens förnamn, efternamn och ålder.

 

Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in läger vid oförutsedda hinder. Om så sker återbetalas lägeravgiften i sin helhet.

 

Anmälan är bindande och bokningsavgiften är vid eventuell avanmälan förbrukad.

 

Ridläger

Välkommen till våra läger på natursköna Kinnekulle, även kallat det "blommande beget". Här rider vi i legenden Arns fotspår bland träd och växter i Kinne-Kulles nästan tropiska natur. Här betar hjortarna rofyllt sida vid sida med hästarna. Mitt i historiens vingslag med dess bergruiner och urgamla sägner om jättar och skogsväsen vill vi ge just dig ett minne för livet.

 

Välkommen till oss!

 

Hästar

Stall Asslas stöttar svenska avelsarbete och de flesta hästar och ponnyer är av god svensk stam och har en god utbildningsnivå. De är snälla att hantera och älskar att bli ompysslade. Du tar hand om din egna häst under hela din vistelse här hos oss. Du rider din häst två gånger per dag och vi tränar såväl hoppning som dressyr samt rider ut.

 

Stall Asslas hästar är i grunden hästar som matchas för tävling och de rids, tränas och tävlas av oss på Stall Assla när de inte går med på träningar eller läger. Detta gör att de är lyhörda för små hjälper hos ryttaren och oftast kräver mer teknik än styrka att rida. Stall Assla fokuserar mycket på ryttarens balans och förmåga att inverka i ridningen utifrån den nivå som ryttare och häst ligger på. Att hästen är nöjd är nummer ett- då blir också ryttaren nöjd. Går det lätt är det rätt. Det ska vara roligt att rida är vårt motto.

 

Boende

Vi bor allesammans i gårdens stora hus med full utsikt över hästarna. Lägerdeltagarna delar rum och har även ett eget teverum, dusch och toalett till sitt förfogande. Den mesta tiden tillbringas dock ute i trädgården, i de små stallen eller ute hos hästarna.

 

Mat

På Stall Asslas läger läggs fokus på såväl ryttarens som hästens hälsa och därför väljer vi att satsa lite extra på den mat du serveras under lägret. Vi serverar i möjligaste mån ekologiska, närodlade produkter och garanterar alltid svenskt kött på tallriken. Ju närmare ifrån maten kommer desto bättre. Vi har god kunskap om olika födoämnesallergier. Var god meddela om du är allergisk mot något i god tid så vi kan komponera ihop en specialmeny åt dig.

 

Ridning

Du rider två gånger om dagen och vii anpassar så långt det går all träning efter individen och fokuserar mycket på individuell utveckling av ekipaget. Några av ridpassen sker i helgrupp där vi på ett lekfullt sätt fokuserar på att ryttare och hästar ska ha kul, lära känna varandra och känna gemenskap med resten av gruppen medan några av passen är mer träningsinriktade.

Vi ses i sommar!

 

MVH Åsa & Joakim m. fam

 

Stall Assla © 2014