RIDÄGER

SOMMAREN 2022


RIDLÄGER 25-28 juli  4 200:-

Barn- och ungdomsläger med övernattning


Dag 1) Start kl 16.00
Dag 4) Slut kl 12.00


Du behöver kunna rida själv med god balans i skritt och trav. Vi anpassar träningsgrupper till varje ryttares nivå.


Du har en häst som din egen under hela lägret. Egen häst kan medtagas.

__________________________________


RIDLÄGER 29-31 juli  2 500:-

träningsläger ungdom & vuxen


Dag 1) Samling kl 16.00 (ett ridpass)

Dag 2) Från kl 11.00- 16.00 (två ridpass)

Dag 3) Samling kl 9.00 (ett ridpasss)


Träningslägret anpassas individuellt utifrån de mål du anger i anmälan.

___________________________________


FAMILJERIDÄGER    3300:-

Familjeläger PLANERAS EJ 2022


3300:- 1 vuxen+ 1 barn

+1800:- extra vuxen

+1600:- extra barn


Helpension med övernattning

Samling dag 1 kl 16.00

Avslutning sista dagen kl 11.00

____________________________________


Anmälan och frågor via sms

Åsa Larsson: 0703-667862


info@stallassla.seFör bokning och betalning, se längre ned på sidan.

_________________________________Vi ser fram emot att träffa Er alla.


Vi möts stallklädda på gården första dagen och efter att ni installerat era saker och vinkat hejdå till nära och kära hälsar vi på hästarna, går igenom hur tiden här kommer vara upplagd, säkerhetsrutiner samt slutligen så delas den häst ut ni ska ha som er egen under er tid här hos oss.


Sista dagen avslutar vi de längre lägren  med tävling/ uppvisning då släkt, vänner och bekanta är välkomna.


Även vid sista ridpasset på de kortare lägren är givetsvis publik välkommen.


Vi åker till en närliggande kiosk någon gång under de längre lägren så ha med lite lagom med fickpengar om du önskar köpa något.


Meddela ev. allergier till Åsa i god tid innan lägret startar.PACKLISTA:


  • Handduk
  • Badkläder
  • Fickpengar
  • Lakan, påslakan, örngott
  • Extra ridskor och ridbyxor (risk för att bli blöt vid ridning/ bad)
  • Privata kläder och hygienartiklar
  • Tips för varma dagar- vattenflaska


____________________________


 

Anmälan

Anmälan sker till Åsa Larsson via sms till telefonnummer 0703-667862. Du har fått en plats först när du får en platsbekräftelse via sms.


I samband med platsbekräftelse betalas en bokningsavgift om 500 kr in på swisch eller bankgiro. Om bokningsavgift uteblir gäller ej anmälan och nästa person i turordning blir erbjuden platsen.


Anmälan ska åtföljas av sms med namn, ålder, adress och telefonnummer, längd och vikt på ryttare, eventuella allergier och ridvana samt vilket läger inbetalningen avser. Även namn på vårdnadshavare vid minderårig deltagare.

 

Bankgironummer: 205-4047

Swisch: 1230241927


Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in läger vid oförutsedda hinder. Om så sker återbetalas lägeravgiften i sin helhet.


Anmälan är bindande. Restrerande lägeravgift ska vara arrangören tillhanda senast 4 veckor innan lägerstart.


Vid sjukdom med läkarintyg minst 4 veckor innan lägerstart återfås ej bokningsavgift men resterande ev inbetalt belopp.


Vid sjukdom med läkarintyg senare än 4 veckor innan lägerstart återfås 80 % av den totala lägeravgiften.
Hästar

Stall Assla stöttar svenskt avelsarbete och de flesta hästar och ponnyer på Stall Assla är av god svensk stam och har en god utbildningsnivå. De är snälla att hantera och älskar att bli ompysslade. Du tar hand om din en häst som din egen under hela din vistelse här hos oss samt rider två gånger per dag. Vi tränar såväl hoppning som dressyr samt rider ut.


Stall Asslas hästar är i grunden hästar som matchas för tävling och de rids, tränas och tävlas av oss på Stall Assla när de inte går med på träningar eller läger. Detta gör att de är lyhörda för små hjälper hos ryttaren och oftast kräver mer teknik än styrka att rida. Stall Assla fokuserar mycket på ryttarens balans och förmåga att inverka i ridningen utifrån den nivå som ryttare och häst ligger på. Att hästen är nöjd är nummer ett- då blir också ryttaren nöjd. Går det lätt är det rätt. Det ska vara roligt att rida är vårt motto.


Boende

Vi bor allesammans i gårdens stora hus med full utsikt över hästarna. Lägerdeltagarna delar rum och har även ett eget teverum, dusch och toalett till sitt förfogande. Den mesta tiden tillbringas dock ute i trädgården, i de små stallen eller ute hos hästarna.


Mat

På Stall Asslas läger läggs fokus på såväl ryttarens som hästens hälsa och därför väljer vi att satsa lite extra på den mat du serveras under lägret. Vi serverar i möjligaste mån ekologiska, närodlade produkter och garanterar alltid svenskt kött på tallriken. Ju närmare ifrån maten kommer desto bättre. Vi har god kunskap om olika födoämnesallergier. Var god meddela ev allergier i god tid så vi kan komponera ihop en specialmeny åt dig.


Ridning

Du rider två gånger om dagen och vi anpassar så långt det går all träning efter individen och fokuserar  mycket på individuell utveckling av ekipaget. Några av ridpassen sker i helgrupp där vi på ett  lekfullt sätt fokuserar på att ryttare och hästar ska ha kul, lära känna varandra och känna gemenskap med resten av gruppen medan några av passen är mer träningsinriktade.

Vi ses i sommar!

/Åsa & Joakim m fam

Ridläger

Välkommen till våra läger på natursköna Kinnekulle, även kallat det "blommande beget". Här rider vi i legenden Arns fotspår bland träd och växter i Kinne-Kulles nästan tropiska natur. Här betar hjortarna rofyllt sida vid sida med hästarna. Mitt i historiens vingslag med dess bergruiner och urgamla sägner om jättar och skogsväsen vill vi ge just dig ett minne för livet. 


Uthyrning av häst

Skapa underbara minnen genom att ha en egen häst över sommaren. Vi hyr ut hästar såväl över sommaren som över vinterhalvåret. Sommartid är våra kunder till störst del privatpersoner medan resten av året i första hand är förbehållet de ridskolor vi samarbetar med. Är ni intresserade av att hyra häst till er verksamhet? Kontakta oss för planering.


Välkommen till oss!